Agro weerstation

Agro weerstation

Betere gewaskwaliteit

Een agro weerstation meet de benodigde gegevens voor ziekte-en irrigatiemanagement. Het gebruik van een weerstation zorgt voor een betere gewaskwaliteit. De RMA weerstations stellen telers in staat om bewuste spuitkeuzes te maken op basis van feiten.

Weerstation

Een RMA agro weerstation bestaat uit de datalogger met stroomvoorziening en een variabele set van sensoren, die geconfigureerd worden naar de behoefte aan metingen. Voor ziektemodellen volstaat de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, bladnat en neerslag. Voor de gewasverdamping is ook zonnestraling, windrichting en -snelheid nodig.

agro weerstation voor meten temperatuur en neerslag

Datalogger temperatuur en vochtigheid

De datalogger stuurt de metingen van de sensoren naar de Cloud van RMA. De datalogger heeft een eigen stroomvoorziening en werkt volledig autonoom. De RMA weerstations werken met 4G als communicatiesysteem. 4G is wereldwijd inzetbaar met een door RMA geleverde simkaart. Een klein zonnepaneel laadt de batterij van de datalogger op.

Sensortechniek

De toegepaste sensoren zijn allemaal robuust en van hoogwaardige materialen ontwikkeld. Hierdoor gaan ze vele jaren mee. De gebruikte sensortechniek staat garant voor accurate metingen met hoge nauwkeurigheid en geringe drift. Dit levert betrouwbare data, zowel op het moment van plaatsing als over enkele jaren.

Meer weten? Neem contact op