Nieuws

RMA laat sensortechnologie werken. Mis daarover niets. Volg hier ons nieuws.

Fruit Force uit de startblokken

Een samenwerking van Nederlandse bedrijven, waaronder RMA, is in Vietnam begonnen aan het project Quality Improvements Fruit Crops Vietnam. 

Teeltseizoen begint droog

Na een winter die iets natter was dan gemiddeld, begint het teeltseizoen 2021 met een drogere periode. In verschillende gebieden dalen de grondwaterstanden snel.

Innovatiekracht studenten

Studenten Sensor Technology van de Hanzehogeschool Groningen voeren een stageopdracht uit voor RMA. Deze opdracht is een onderdeel van hun major aan de TechHub Assen

Duurzamer met sensoren

Met de sensortechnologie van RMA zorgen we niet alleen voor hoge opbrengsten en lage kosten, maar werken we ook aan een duurzame en toekomstgerichte landbouw.

Start RMA Hydromet

Per 1 februari 2021 start RMA Hydromet en wordt ons team versterkt met Rob ter Brake, een doorgewinterde waterprofessional met ruim 30 jaren ervaring. 

Pilot Water Hub Zuid-Afrika

RMA is geselecteerd voor een pilot van het Water Hub Accelarator Programma in Zuid-Afrika. De Water Hub heeft tot doel watertechnologieën in Zuid-Afrika te ondersteunen en vooruit te helpen. 

RMA lanceert nieuwe app

RMA zet een nieuwe stap in de visualisatie van de oplossingen van RMA met de RhizaConnect App. Met deze app is het mogelijk om snel de data en adviezen van RMA te zien.

Alt Intro Image

Teeltseizoen nadert het einde

Het teeltseizoen 2020 nadert het einde en de gewassen wachten op de oogst. Het is tijd om de RMA meetstations uit het veld te halen en op te slaan voor het volgende seizoen.

Alt Intro Image

Uireka test ziektemodel RMA

Koprot in uien is een hardnekkig probleem. Het ketenproject Uireka doet onder meer onderzoek naar de beheersing van koprot in de teelt van zaaiuien. 

Alt Intro Image

Bodemvocht meten boomsector

RMA meet bodemvocht in de boomsector. Net als voor gewassen is voldoende beschikbaarheid van water ook voor bomen van groot belang om in leven te blijven.