Nieuws

RMA laat sensortechnologie werken. Mis daarover niets. Volg hier ons nieuws.

Duurzaam Agrarisch Waterbeheer

In 2018 startte het project Duurzaam Agrarisch Waterbeheer Boermarke Zeijen. RMA werkte mee aan het project en leverde de sensortechniek voor de te verzamelen data.

Convenant PIB ondertekend

Het convenant voor het PIB (Partners International Business) project ‘Soil improvement Poland’ is op 11 november ondertekend door alle deelnemende bedrijven.

Lancering RMA4G series

RMA lanceert de RMA4G series 755 en 760. Een compacte, slimme en krachtige datalogger voor de remote en real-time monitoring van weer, bodem en water. 

Agro Techniek Holland 14 - 17 sept

Op het Walibi evenemententerrein in Biddinghuizen opent de grootste landbouwbeurs van Nederland van 14 tot en met 17 september 2022 weer haar deuren. 

Potato Europe 7-8 september 2022

Op 7 en 8 september 2022 is Potato Europe in het Rittergut Bockerode bij Hannover (D). Potato Europe staat bekend als de ontmoetingsplaats voor de aardappelindustrie.

Sensoren OnderwijsLeerKavel

Op de OnderwijsLeerKavel van 15 hectare bij de Aeres Hogeschool in Dronten kunnen studenten zelf onderzoeken en experimenten uitvoeren als onderdeel van de landbouwstudie. 

Vergelijkingsproef

Vorig jaar onderzochten Wageningen Universiteit en Aeres Hogeschool het gebruik en de werking van diverse bodemvochtsensoren op twee percelen in Wageningen en Dronten.

Innovatie waterkwaliteit

Online en continu meten van waterkwaliteit wordt steeds belangrijker in onze leefomgeving. Hiervoor is een langdurige stabiliteit van waterkwaliteitssensoren noodzakelijk.

Neerslagmeters waterschap

Onlangs ontving RMA Hydromet, onderdeel van RMA, een mooie opdracht van waterschap Aa en Maas om 21 neerslagmeters van het type Pluvio 2L te leveren.

Project dripirrigatie in Polen

Het telen van aardappelen is in Polen de laatste jaren een grote uitdaging. In 2020 startte RMA in Polen het project “Scans-Sensors-Satellites for improved irrigation”.