Nieuws

RMA laat sensortechnologie werken. Mis daarover niets. Volg hier ons nieuws.

Innovatie waterkwaliteit

Online en continu meten van waterkwaliteit wordt steeds belangrijker in onze leefomgeving. Hiervoor is een langdurige stabiliteit van waterkwaliteitssensoren noodzakelijk.

Neerslagmeters waterschap

Onlangs ontving RMA Hydromet, onderdeel van RMA, een mooie opdracht van waterschap Aa en Maas om 21 neerslagmeters van het type Pluvio 2L te leveren.

Project dripirrigatie in Polen

Het telen van aardappelen is in Polen de laatste jaren een grote uitdaging. In 2020 startte RMA in Polen het project “Scans-Sensors-Satellites for improved irrigation”.

Veel Phytophthora

Tijdens de droge en warme zomers van de afgelopen jaren was de schimmelziekte Phytophthora in aardappelen goed onder controle te houden. 

Potato Europe (geannuleerd)

Update 21 juli: Potato Europe 2021 gaat niet door. Het aanvragen van toegang tot het RMA dashboard voor de metingen op het demoveld is helaas niet meer mogelijk.

Dripsgewijs irrigatie plannen

Voor telers van aardappelen en uien ontwikkelt, realiseert en test het project DripsGewijs een volvelds irrigatieplanner voor druppelirrigatiesystemen.

Fruit Force uit de startblokken

Een samenwerking van Nederlandse bedrijven, waaronder RMA, is in Vietnam begonnen aan het project Quality Improvements Fruit Crops Vietnam. 

Teeltseizoen begint droog

Na een winter die iets natter was dan gemiddeld, begint het teeltseizoen 2021 met een drogere periode. In verschillende gebieden dalen de grondwaterstanden snel.

Innovatiekracht studenten

Studenten Sensor Technology van de Hanzehogeschool Groningen voeren een stageopdracht uit voor RMA. Deze opdracht is een onderdeel van hun major aan de TechHub Assen

Duurzamer met sensoren

Met de sensortechnologie van RMA zorgen we niet alleen voor hoge opbrengsten en lage kosten, maar werken we ook aan een duurzame en toekomstgerichte landbouw.