Agro bodemvochtsensor

Agro bodemvochtsensor

Hoge opbrengst en lage kosten

Het gebruik van een agro bodemvochtsensor zorgt, door slimme beregening, voor een hoge opbrengst en lage kosten. De robuuste en betrouwbare RMA bodemvochtsensor stelt telers in staat om bewuste beregeningskeuzes te maken op basis van feiten. De vochtsensoren werken universeel en zijn voor ieder gewas geschikt. RMA heeft vooral ervaring in gewassen zoals aardappelen, uien, wortelen, prei, mais, bloembollen en graan.

Hoge opbrengst met gebruik van RMA bodemvochtsensor

Bodemvochtsensor

De RMA bodemvochtsensor bestaat uit meerdere onderdelen: de datalogger met stroomvoorziening, de bodemvochtsensor en optioneel een regenmeter. 

4G en LoRa

De datalogger stuurt de metingen van de sensoren via 4G of LoRa naar de Cloud van RMA. 4G is wereldwijd inzetbaar met een simkaart die door RMA wordt geleverd. Een klein zonnepaneel laadt de batterij van de datalogger op. De datalogger via de LoRa versie werkt op een, jaarlijks te vervangen, kleine batterij. De LoRa versie wordt op dit moment alleen in Nederland ingezet. In tegenstelling tot 4G slaat de LoRa versie geen data op in de datalogger. LoRa units slaan iedere meting direct op in de Cloud. De datalogger heeft een eigen stroomvoorziening en werkt volledig autonoom.

Volumetrische sensor

De bodemvochtsensor van RMA is een volumetrische sensor die op elke 10 cm de hoeveelheid water in de bodem meet. Volumetrische sensoren reageren snel en exact. De sensor wordt standaard geleverd in de 60 cm variant. De 6 metingen geven gebruikers inzicht in de worteldiepte van het gewas en de infiltratiediepte van de beregeningen. Optioneel kunnen de stations worden uitgerust met een zuigspanningsensor. Zuigspanning heeft te maken met de pF-curve en geeft aan hoe vast het water aan de gronddeeltjes zit.

Regenmeter voor meten neerslag

Een regenmeter is optioneel. RMA raadt dat wel aan omdat een regenmeter precies meet hoeveel neerslag er valt en hoeveel water de beregeningsinstallatie geeft.

Agro bodemvochtstation

Meer weten? Neem contact op